Vicevi o advokatima


Vicevi
Početna stranica

Supruga jednog bogatog poduzetnika se obraća advokatu:
- Želim razvod.
- Mogu li znati koji je motiv zbog kojeg želite napustiti supruga?
- Ja sam od nedavno ušla u menopauzu, a on inzistira na djeci, jedno nakon drugoga.
- Oprostite gospođo, ali to mi se ne čini dobar razlog za razvod.
- A ne? Probajte onda pitati njegovu tajnicu.


Jedan mladi, zaljubljeni par, tragično pogine u automobilskoj nesreći, dan prije njihovog vjenčanja. Oboje su bili vrlo dobre osobe i tako završe zajedno u Raju. Nakon što su tamo proveli nekoliko tjedana, obrate se Svetom Petru:
- Petre, ja i moja zaručnica smo jako zadovoljni s našim boravkom u Raju. Mjesto je predivno, ljudi dobri, a isto tako i atmosfera. Jedina stvar koja nas muči je što za života nismo uspjeli realizirati našu veliku želju da se vjenčamo. Da li bi bilo moguće da se vjenčamo ovdje, u Raju?
- Malo sam nepripremljen na ovakvo pitanje; nikada prije mi nije bio postavljen takav zahtjev. Morati ćete razgovarati o tome direktno s Bogom. Dajte da vidim u rokovniku... može vas primiti u sljedeću srijedu, odmah poslije ručka.
Sljedeće srijede se nađu prede Bogom i prenesu mu njihov zahtjev da im se organizira vjenčanje. Bog je u nedoumici i gladi si bradu, pa konačno se izjasni:
- Ovako ćemo uraditi: pričekat ćete 5 godina da vidite da li su vaši osjećaji doista tako jaki i nakon toga ćemo opet razmotriti situaciju.
Nakon što je prošlo pet godina, Bog ih ponovo primi i kaže im:
- Tražim od vas da pričekate još 5 godina. Ako nakon toga budete i dalje odlučni da se vjenčate, tako ćemo i uraditi. I narednih 5 godina je brzo prošlo i zaručnici su i dalje odlučni da se ožene. Bog zaduži Svetog Petra da organizira svečanost koju je predvodio jedan pop. Prisustvovale su sve najvažnije osobe iz Raja ovom jedinstvenom događaju. Nakon što je prošlo nekoliko kratkih mjeseci nakon svadbe, par zaključi da nisu stvoreni za bračni život, zatraže primanje kod boga i iznesu mu zahtjev za razvod. Bog, vrlo razočaran im se obraća:
- Pa zar niste mogli prije bolje razmisliti. Znate li vi koji je to problem? Trebalo mi je deset godina da nađem jednog popa u Raju, a što mislite koliko će mi vremena trebati da nađem jednog advokata.


Advokat brani svog klijenta ispred suca za prekršaje:
- Poštovani suče, molim vas da kod donošenja presude uzmete u obzir da moj klijent nije bio pijan, nego samo pripit.
- U redu, uvažavam vašu intervenciju. Na osnovu prethodno rečenog ne osuđujem prekršitelja na mjesec dana tamnice, kako je zakonom predviđeno, nego na 30 dana zatvora.