Vicevi vezani za COVID19

Pandemija koronavirusa koja se dogodila 2020. godine

Već sam podnaslov mi je zadao probleme. Ne volim viceve koji su striktno vezani za neki događaj. Kada to prođe, vicevi prestanu imati svoj smisao. Zato sam u naslovu, za buduće sjećanje, kada netko ovdje prođe za recimo 5 godina, naveo period na koji se odnosi ova epidemija. Problem je što baš i nismo najsigurniji da će završiti ove godine: brojni naučnici govore o tome da bi se mogla nastaviti i sljedeće godine. Ja sam kao i uvijek optimist, pa idem protiv njihovih predviđanja i predskazujem skori završetak, u toku nadolazećeg ljeta, ove pošasti. Djelomično se radi o običnom domaćem optimizmu, ali moram priznati da je za jedan dio zaslužna i depresija koja svakim danom sve više raste i koja mi govori da ne možemo ovako još dugo. Vjerojatno je istina (ono vjerojatno je tu jer ja više ne znam što je točno, a što je pogrešno u svim ovim zbivanjima i njihovoj interpretaciji) da je ova karantena pomogle da se smanji širenje epidemiji i broj oboljelih, ali sam siguran da prouzrokuje neke druge bolesti, više psihičke prirode, ali isto tako i razarajuće gospodarske efekte.

Dosta s kuknjavom, suzama i depresijom. Ovo je humoristički site i ljudi su ovdje da bi se smijali (to sam ja sva sam sebi rekao). Naš narod kaže: udri brigu na veselje! Evo kreativnih viceva iz naših krajeva i okolice.


Vicevi
Početna stranica

Jedan svemirski brod koji dolazi iz druge galaksije, već je neko vrijem u orbiti oko Zemlje u potrazi za eventualnom civilizacijom. Nakon 2 tjedan proučavanja su zaključili da je na Zemlji svojedobno postojala inteligentna rasa koja je formirala određenu civilizaciju, niskog nivoa, ali ipak civilizaciju. Na žalost, njihovi skaneri nisu pronalazili živuće primjerke te rase. Zaključak je bio da su ta inteligentna bića izumrla.Tako su odlučili da lansiraju 12 stacionarnih satelita oko planete čiji je jedini zadatak biti potraga za nekim eventualno preživjelim primjerkom te rase. Nakon više od mjesec dana dobili su pozitivni signal s jednog od satelita koji im je davao nadu da je njihov trud nagrađen. Jedan leteći tanjur s dvočlanom posadom je aterirao u području gdje je trebao živjeti jedini preživjeli predstavnik te rase. Nakon kraćeg vremena su ga pronašli i na prvo pitanje, kako to da je on preživio, dobili su odgovor:
- Zaboravili su me cijepiti.


- Noćas sam imao noćnu moru. U snu mi se je prikazalo da je ministarstvo zdravlja donijelo novu uredbu u borbi protiv Covida-19. Ulaz u barove se regulira tako da istovremeno mogu ući sam 2 osobe, i to po abecednom redu. Vaš Žarko Žulina.


Naučno istraživanje u jednom medicinskom institutu za javnu higijenu u Houston-u (Texas, USA), potvrđeno i od međunarodnih centara u Sydney-u (Australija), Tokyo-u (Japan) i Berlinu (Njemačka), je dokazalo da su simptomi koje izaziva COVID-19 gotovo istovjetni onima kada ti supruga kontrolira mobitel:

  • Poteškoće kod disanja;
  • Intenzivno hladno znojenje;
  • Slabost u nogama;
  • Podmukla glavobolja;
  • Bolovi u želudcu.
A kada ti ona postavi pitanje "A tko je ova?", počinje suhi kašalj.


- Ovaj svijet svakim danom postaje sve luđi i više se ništa ne shvaća. Da vam ispričam što mi se dogodilo neki dan, pa ćete se i sami uvjeriti. Nakon mjesec dana karantene ostao sam bez gotovine. Već sam nekoliko puta izgubio bankomat pa oni iz banke mi teška srca izdaju novi; čekam ga već više od mjesec dana. Znači, morao sam otići u banku osobno da dignem novac. Dođem na ulaz, a tamo jedan zaštitar. Zaustavi me i kaže da ne poštujem mjere predostrožnosti jer nemam masku na licu. Potpuno sam zbunjen: kada sam zadnji puta ušao u ovu ustanovu s maskom, stavili su me dvije godine u izolaciju.


- Slušam neki dan jednog svjetski poznatog doktora koji objašnjava da je najefikasnije oružje protiv virusa COVIDA19 ustvari zdrav razum. To me jako zabrinjava jer je većina nas razoružana.


U jednom intervjuu za Hrvatsku televiziju, pitali su jednog političara što misli kako će činjenica da su škole zatvorene utjecati na ovu školsku generaciju. On je odgovorio:
- Pa nije to nikakav problem što ne idu u školu. Evo, nisam ni ja išao, pa sam postao ministar.


Ako ti nakon ove epidemije i višemjesečne izolacije, da bi ti podigli moral i učinili da zaboraviš prošla teška vremena, ponude dvije mogućnosti: jedno putovanje iz snova, na neko egzotično mjesto s tvojom suprugom ili roštilj s tvojim prijateljima, što bi izabrao?

  1. Dobro pečeno
  2. Srednje pečeno
  3. Krvavo


- U zadnje vrijeme svijet je postao bolje mjesto: ima puno više pozitivnih osoba.